Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří dřevo u kotle v kotelně rodinného domku v Lipové ulici v Chuděrově. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolná jednotka z Chuděrova.

Hořelo uhlí a dřevo uskladněné ve sklepě domku. Hasiči vynosili dřevo a uhlí na dvůr, požár lokalizovali v 19:24 a zlikvidovali v 21:07 vysokotlakým vodním proudem. Sklep odvětrali přetlakovou ventilací. Příčina požáru a škoda se vyšetřuje.

Profesionální hasiči ze Šluknova vyjeli k nehodě osobního vozidla, které narazilo do stromu mezi Šluknovem a Jiříkovem. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, pomohli ale zdravotníkům s transportem jedné osoby do vrtulníku. Po vyšetření nehody policisty pak pomohli automobil naložit na vozidlo odtahové služby a uklidili komunikaci.

Doprava byla z komunikace policisty odkláněna na objízdné trasy. Co bylo příčinou silniční kolize je v rukou soudního znalce z oboru silniční dopravy, kterého si dopravní policisté z Rumburku přizvali ke spolupráci, uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Ke smrtelnému zranění jedné osoby a zranění dvou dalších došlo při střetu dvou osobních vozidel v husté mlze u obce Křimov na Chomutovsku, před odbočkou na obec Celná. Provoz na komunikaci R7 byl zcela uzavřen. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Chomutov a dobrovolná jednotka z Hory Svatého Šebestiána

Nedaleko této nehody se v mlze srazily čtyři kamiony, z nichž jeden si prorazil palivovou nádrž se 700 litry nafty.

Jednotka HZS ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolné jednotky z Velkého a Malého Března vyjely k dopravní nehodě dvou osobních aut u obce Malé Březno – Leština okres Ústí nad Labem. Tři zraněné odvezla Zdravotnická záchranná služba. Na místě zasahoval vrtulník.

Auta po dopravní nehodě začala hořet. Jednotky požár zlikvidovaly v 14:17. Poté uklidily místo nehody a pomohly havarovaná vozidla naložit na odtah. Na douklizení silnice byla povolána Správa a údržba silnic.