Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Jednotka dobrovolných hasičů města Jílové-Modrá byla vyslána Krajským operačním střediskem Ústeckého kraje, na základě hlášení městské police Jílové, k úniku nebezpečných látek na hlavní tah I/13 v Jílovém.

Na místě místní policie zjistila, že rozsah úniku je po celé délce města a souběžně byla s místní jednotkou povolána i jednotka HZS Děčín. Jílovští hasiči poté zasypali vyteklou kapalinu ze směru od Libouchce a to zejména v úsecích zatáček a většího výskytu a jednotka z Děčína měla na starosti směr od Bynova.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár u Zaječického rybníka u Bečova Okres Most. K požáru vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Most a dobrovolná jednotka z Bečova.

Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří stavební buňka a požár ji zasáhl celou. Místo bylo obtížně přístupné. Hasiči uvnitř nalezli vybuchlou propanbutanovou lahev. Požár lokalizovali v 2:50 a zlikvidovali v 3:37. Škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc Kč. příčina se vyšetřuje.

Jednotky HZS ze stanic Duchcov a Teplice a měřící vůz ze stanice Ústí nad Labem vyjely do objektu bývalého závodu Kamenina v Závodní ulici v Háji u Duchcova, kde bylo nalezeno 15 lahví s neznámými chemickými látkami. Objekt je v současné době v demolici a sklenice s chemickými látkami byly nalezeny v bývalé laboratoři podniku.

Některé z nich byly rozbité. Mělo by se jednat o tři druhy sulfátů neboli síranů. Hasiči látky naložili do tří barelů a odvezli na stanici v Ústí nad Labem k předání odborné firmě na likvidaci.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v zahrádkářské kolonii u čerpací stanice Shell v Kadani hoří chata. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Klášterec nad Ohří a dobrovolná jednotka z Kadaně. Hořela chatka o rozměrech 5×4 metrů. Požár ji zasáhl celou.

Hasiči nasadili čtyři vodní proudy. Požár lokalizovali v 21:41 a zlikvidovali v 22:50. V 7:20 proběhlo dohašování stěny, která se opět rozhořela. Škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc Kč. Příčina požáru se vyšetřuje.