Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

V Krokově ulici v Roudnici nad Labem byl nahlášen požár chladničky. Přivolaná jednotka HZS ÚLK ze stanice Roudnice nad Labem jej zlikvidovala vysokotlakým proudem. Zasažena byla pouze chladnička, ale daleko větší škody napáchaly zplodiny hoření, které se usadily po celém domě.

Na místo byl povolán vyšetřovatel požárů, který stanovil jako příčinu vzniku požáru nedbalost při používání otevřeného ohně. Majitelka se dopustila nedbalostního jednání tím, že použila několik zapálených svíček k odmražení chladničky, které umístila do jejího vnitra. Událost byla uzavřena v blokovém řízení. Škoda je odhadována na 100 000 Kč.

Na tísňovou linku bylo oznámeno že na silnici R7 u odbočky na Březno došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu a že jsou na místě zaklíněné osoby. Na místo byly ihned vyslány jednotky HZS PS Louny a SDH Postoloprty, společně s policisty a záchranáři.

Po příjezdu bylo zjištěno, že je jedna osoba mrtvá a řidič kamionu je mimo vozidlo. Na místo byla povolána kriminální policie. Hasiči provedli zasypání olejových stop sorbentem, po vyšetření nehody vyprostili z trosek mrtvého řidiče a uklidili vozovku.

Profesionální hasiči z Varnsdorfu vyjeli k dopravní nehodě na silnici mezi Rybništěm a Krásnou Lípou. Po příjezdu na místo zjistili, že osobák vyletěl ze silnice a po několika kotrmelcích skončil v poli na boku. O zraněnou osobu se postarali zdravotníci, hasiči provedli protipožární opatření a vyčkali vyšetření nehody přítomnými dopravními policisty.

V době nakládání osobáku na vozidlo odtahové služby pak v místě uzavřeli provoz.

Jednotka HZS ze stanice Chomutov vyjela v průběhu tří hodin k třem požárům odpadkových kontejnerů a popelnic v Chomutově. První požár byl hlášen v 22:23 v Jirkovské ulici, kde hořel žlutý kontejner na tříděný odpad. Hasiči požár zlikvidovali v 22:36.

Podruhé jednotka vyjela v 23:34 do Písečné ulice, kde hořel odpad ve dvou plechových popelnicích. Hasiči požár zlikvidovali v 23:49. Do třetice jednotka vyjela v 0:56 opět do Písečné ulice, kde hořel plast v plechovém kontejneru. Hasiči požár zlikvidovali v 1:11.