Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že ve Velemíně u motorestu hoří kabina kamionu. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Litoměřice a Lovosice a dobrovolné jednotky z Žalan a Chotiměři. Požárem byla zasažena kabina kamionu značky MAN.

Hasiči požár lokalizovali ve 2:23 a zlikvidovali v 2:40. Doprava byla na nezbytně nutnou dobu zastavena a po provedení zásahu byla silnice zprůjezdněna jedním směrem s řízeným provozem. Příčinou požáru byla technická závada a škoda byl předběžně odhadnuta na 200 tisíc Kč.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na půl cesty mezi Rohatci a Roudnicí nad Labem hoří osobní auto. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Roudnice nad Labem. Hořelo osobní auto značky Citroen Xsara.

Hasiči požár lokalizovali v 16:20 a zlikvidovali v 16:44. Oheň zničil motorový prostor a interiér vozidla. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci v motorovém prostoru. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 000 Kč.

K úniku většího množství provozních kapalin vyjeli dnes odpoledne hasiči ze stanice Děčín a jednotka sboru dobrovolných hasičů Jílové – Modrá. Událost se stala v Jílovém u místních papíren DS Smith Packaging. Z nákladního automobilu, který nakládal zboží, unikly provozní kapaliny na parkoviště a do Jílovského potoka.

Hasiči provedli uklizení vozovky a pomocí stěn likvidují látky v potoce. Na místě celou událost šetří Policie ČR.

Na linku tísňového volání byl oznámen černý kouř ze sklepa dvoupatrového domu v Kořenského ulici v Ústí nad Labem – Střekově. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem. Hořelo ve sklepních prostorech.

Všichni obyvatelé domu byli na dobu zásahu evakuováni ještě před příjezdem jednotky Hasiči požár lokalizovali v 18:01 a zlikvidovali v 19:14. Příčinou vzniku požáru byla manipulace s otevřeným ohněm. Škoda stanovena nebyla.

K dopravní nehodě osobního vozu došlo v neděli krátce před polednem na hlavní silnici 1/13 v Jílovém – Martiněvsi. Osobní vůz vjel mimo vozovku a narazil do betonové zdi u rodinného domku. Na místě zasahovala záchranná služba, hasiči ze stanice Děčín a dopravní policie.

Hasiči, kteří na místo přijeli vozidlo zabezpečili proti úniku provozních kapalin a na místě řídili kyvadlově dopravu. Hlavní silnice spojující Děčín a Teplice byla po dobu odstraňování nehody omezena. Proč ke karambolu došlo bude řešit dopravní policie