Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Profesionální hasiči ze Šluknova vyjeli krátce před devatenáctou hodinou společně s policisty a záchranáři k dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala mezi Šluknovem a Rožany. Řidič, který s autem naboural do stromu, byl zraněn a do péče si ho převzali záchranáři.

Hasiči provedli protipožární opatření a po vyšetření nehody dopravními policisty pomohli automobil naložit na vozidlo odtahové služby a následně uklidili komunikaci. Silnice byla v době šetření nehody uzavřena, následně provoz kyvadlově řídila policejní hlídka.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár lesa v kopci v Březenecké ulici v Chomutově. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov a dobrovolné jednotky z Chomutova a Jirkova. Požár o rozloze 15 m2 byl asi 500 metrů v lese na místě nepřístupném pro techniku.

Hasiči natáhli 200 metrů dlouhé hadicové vedení vody. Hořela hrabanka a kořeny pařezů pod zemí. Hasiči požár lokalizovali v 20:40 a zlikvidovali v 20:48.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár prázdného bytu v sedmipatrovém domě v Albrechtické ulici v Litvínově – Janově. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Litvínov, Most, dobrovolné jednotky z Horního Jiřetína, Litvínova a podniková jednotka RPA Litvínov.

Hořely odpadky komorách na chodbě a elektroinstalace poloprázdného panelového domu. Z domu odešli tři lidé. Hasiči požár lokalizovali v 18:22 a zlikvidovali v 19:21. Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Jílové – Modrá asistovala v rámci ostatních činností jednotky požární ochrany při přetažení datových kabelů mezi objekty firmy DS Smith přes Teplickou ulici v Jílovém. Danou činnost hasiči prováděli na základě plnění předmětu smlouvy uzavřené s městem Jílové „o poskytování pomoci při zajišťování požární ochrany“.

Za tuto a jiné pomoci jsou dle dané smlouvy městu Jílovému poskytovány finanční prostředky přispívající na plnění úkolů JSDH Jílové – Modrá, vyplývajících ze zákona č 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.