Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří karavan v ulici U výstaviště v Litoměřicích – Předměstí a okolo stojí zaparkovaná auta. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Litoměřice a Lovosice. Požár, který zasáhl vnitřek karavanu, byl lokalizován ještě před příjezdem jednotek.

Na místě byli dva lidé, jeden se nadýchal kouře a druhý měl popálenou ruku. Hasiči popálenou muži ruku ochladili a zavolali Zdravotnickou záchrannou službu. Požár byl zlikvidován v 10:25.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rumburku vyjela k blíže nespecifikovanému požáru v chatové oblasti u Racka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení klestí a zřejmě i nějakého odpadu.

Pálení probíhalo na cizím pozemku bez souhlasu jeho majitele, v neohraničeným ohništi v blízkosti suchého travního porostu za velkého větru. Jednotka provedla uhašení za pomoci pár kýblů vody a přivolala na místo hlídku PČR a MP.

Na linku tísňového volání HZS Ústeckého kraje byl krátce po jedenácté hodině oznámen nález nádoby o obsahu 1dcl, obsahující kyselinu pikrovou. Lahvička, pravděpodobně staršího data výroby, byla nalezena při úklidu ve sklepě domu v Husově ulici v Černčicích, okres Louny.

Na místo vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Louny. Hasiči místo zajistili a zavolali Polici ČR. Policejní pyrotechnik lahvičku za doprovodu hasičů odvezl do vojenského prostoru za Louny, kde ji zlikvidoval.

Na linku tísňového volání HZS Ústeckého kraje, bylo oznámeno, že hoří digestoř v kuchyni domu v ulici Generála Svobody v Jirkově. K požáru vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Chomutov a dobrovolná jednotka z Jirkova. Obyvatelka byla v době příjezdu hasičů před domem. Požár byl zlikvidován práškovým hasicím přístrojem v 18:50. Plameny narušily vodovodní plastové potrubí, hasiči ve sklepě zastavili vodu. Nikdo nebyl zraněn. Škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc Kč.

Profesionální hasiči z lounské stanice vyjeli na dopravní nehodu osobního vozu k obci Lenešice. Výsledkem karambolu jednoho osobního vozu jsou tři zraněné osoby, které z místa odvezly dva vozy ZZS.

Hasiči provedli zajištění, úklid a osvětlení místa dopravní nehody. Co bylo příčinou této hrozivě vypadající nehody, která se stala široko daleko v polích a kdy se osobní vůz několikrát otočil přes střechu a skončil na svém boku, je věcí šetření Policie ČR.