Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Dne 21. 11. 2013 v 15:05 hod., byla jednotka hasičů města Jílové-Modrá vyslána krajským operačním střediskem na likvidaci úniku nebezpečné látky na komunikaci. Jednalo se o olejovou skvrnu na ulici Sněžnická, v délce asi 800 metrů.

Po zjištění rozsahu úniku si nechal velitel zásahu povolat jako posilu i jednotku profesionálních hasičů ze stanice Děčín a Správu a údržbu silnic na plošné dočištění komunikace.

Jan KačírekJSDHO Jílové-Modrá

JSDH Žatec byla vyslána operačním důstojníkem HZS k požáru nízké budovy na třídě Obránců míru v Žatci. Po příjezdu na místo události, zde již zasahovala profesionální jednotka ze Žatce. Zásah probíhal v dýchací technice.

Hasiči za pomocí vysokotlakého vodního proudu a termokamery provedli lokalizaci a následnou likvidaci požáru. Zároveň byl proveden průzkum objektu za účelem vyhledat osoby. V domě se naštěstí nikdo nenacházel a místo bylo poté odvětráno přetlakovou ventilací.

Dnes v 11:33 vyjíždí jednotka Žateckých profesionálních hasičů na hlášenou dopravní nehodu osobního a nákladního vozu, která se dle oznamovatele nachází zhruba 3 km za obcí Velemyšleves ve směru na Most.

Po příjezdu jednotky na místo (silnice č. 27, serpentiny nad obcí Velemyšleves), bylo zjištěno že se jedná o nehodu osobního vozu, které je mimo komunikaci a nákladního vozu Mercedes.

Řidiči osobního vozu, který je již mimo vozidlo a stěžuje si na bolesti na hrudi přivolána ZZS.

Hasiči provedli zajištění místa a úklid následků dopravní nehody. Po celou dobu zásahu provoz řízen kyvadlově příslušníky HZS.

Dnes v 07:26 vyjela jednotka Žateckých profesionálních hasičů do jedné z výrobních hal v průmyslové zóně Triangle. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o zahoření filtru na výrobní lince. V době příjezdu jednotky na místo byla již provedena evakuace zaměstnanců, byla vypnuta elektřina a jednotku kontaktovala odpovědná osoba, která ukázala hasičům místo události.

Požár filtrovacího zařízení byl již lokalizován zaměstnanci a jednotka HZS provedla nalezení a dohašení skrytých ohnisek za použití termokamery a ruční stříkačky. Na místo povolán vyšetřovatel HZS.