Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na křižovatce Pařížské a Masarykovy ulice u parku v Ústí nad Labem padají ze střechy plechy, které ohrožují chodce a projíždějící automobily. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem.

Hasiči s Policií ČR a Městskou policií křižovatku uzavřeli pro chodce i motorová vozidla. Odklidili spadané plechy. Na místo byl povolán majitel budovy. Byla zahájena kontrola plechů na střeše.

Jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov vyjela k dopravní nehodě kamionu u Vysočan. Kamion se převrátil na bok, unikala z něj nafta. Hasiči kamion stabilizovali stabilizačními tyčemi, jímali unikající naftu do připravené nádoby.

Uniklou naftu na vozovku zasypali sorbentem. Byla odřezána část svodidel, na které byl kamion napíchnutý. Hasiči prováděli při řezání protipožární opatření. Byl přeložen náklad. Na místo přijel vyprošťovací kamion a havarovaný odtáhl.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rumburku vyjela dvakrát v rozmezí dvou hodin do Lesní ulice. V prvním případě došlo k ulomení špičky stromu o délce zhrubna 7 metrů a průměru 40 cm, která spadla přes cestu a uzavřela ji.

Jednotka za pomoci motorové pily strom rozřezala a odstranila. V druhém případě se jednalo o pád soušky z které se ulomilo pár větví a kousek o velikosti cca 1,5 metru a průměru cca 20 cm.

www.hasicirumburk.cz