Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří v přízemí a kouř se valí ze sklepa domu v Švermově ulici v Roudnici nad Labem. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Roudnice nad Labem, Štětí a dobrovolné jednotky z Roudnice nad Labem a Budyně. Hořely sklepní kóje.

Z domu bylo na dobu zásahu evakuováno 20 lidí. Hasiči požár lokalizovali v 3:26 a zlikvidovali v 6:16. Prostory odvětrali. Příčina požáru se vyšetřuje. Škoda byla předběžně odhadnuta do 100 tisíc Kč.

Na linku tísňového volání byl oznámen nález 10 plechovek od toluenu, acetonu a kyseliny fosforečné, naplněných neznámou látkou u obce Libochovice – Poplze. Na místo vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Litoměřice a Lovosice. Byly informovány příslušné místní úřady a Česká inspekce životního prostředí. Hasiči zjistili, že v plechovkách jsou zbytky barvy rozpuštěné v toluenu nebo louhu. Plechovky odvezli pracovníci Obecního úřadu Libochovice.

Jednotky HZS ÚK ze stanic Podbořany, Žatec a dobrovolná jednotka z Lubence vyjely na žádost Policie ČR k dopravní nehodě kamionu, který sjel z vozovky a hrozilo, že spadne ze svahu u obce Lubenec, okres Louny.

Hasiči se pomocí těžké techniky snažili kamion naložený potravinami více než deset hodin vyprostit. Silnice byla několik hodin uzavřena. Situace vypadala, že kamion byde muset být na místě ručně přeložen. Teprve dvěma těžkým odtahovým vozidlům se podařilo ve 13:58 kamion vytáhnout. V 14:01 byla silnice uklizena.