Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání byl oznámen požár v prodejně Barvy – laky ve Štětí na Litoměřicku. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Štětí a Roudnice nad Labem a dobrovolné jednotky z Polep, Vrbic u Polep, Roudnice nad Labem, Štětí a Liběšic. Hořely dvě krabice s barvami.

Pracovníci prodejny krabice vynesli ven a uhasili práškovým hasicím přístrojem. Při hašení požáru byl jeden pracovník popálen na obličeji. Do nemocnice jej transportoval vrtulník Letecké záchranné služby. Hasiči odvětrali prodejnu přetlakovou ventilací.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří v patře v přístavku domu v Dlouhé ulici v Hoře Svaté Kateřiny. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litvínov a dobrovolná jednotka z Hory Svaté Kateřiny. Objekt byl silně zakouřen. Z domu byli evakuováni čtyři lidé.

V přístavku byl plynový kotel. Hasiči rozebírali podlahu. Požár lokalizovali v 5:44 a zlikvidovali v 7:00 Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc Kč.

Na linku tísňového volání byl oznámen černý kouř z oken třípatrové budovy „Domova bez zámků“ v Tuchořicích na Lounsku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Žatec a dobrovolné jednotky z Hřivic Tuchořic a Postoloprt. Z budovy byli evakuováni čtyři lidé před příjezdem jednotek a dva lidi hasiči vyvedli.

Hořelo na schodišti. Hasiči požár lokalizovali v 19:25 a zlikvidovali v 20:09. Příčina vzniku požáru a škoda se vyšetřují.