Pondělí 23. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Na linku tísňového volání byl oznámen kouř na chodbě šestipatrového panelového domu v Želenické ulici v Děčíně. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín. Hořel starý nábytek a odpad ve sklepě. Hasiči ze zakouřeného domu vyvedli jedenáct lidí a zkontrolovali všechny byty.

Požár lokalizovali ve 2:13. Na místo byla povolána Zdravotnická záchranná služba, aby zkontrolovala zdravotní stav nájemníků, kteří se nadýchali kouře. Hasiči dům odvětrali a předali majiteli. Po ukončení zásahu byli nájemníci puštěni do svých bytů.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že u dolu Centrum v Dolním Jiřetíně hoří autodílna. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Most a Litvínov a dobrovolné jednotky z Horního Jiřetína, Litvínova a podniková jednotka Severní energetická Komořany. Hořela garáž v přízemí jednopatrové budovy.

Při požáru byl jeden člověk zraněn, odvezla jej Zdravotnická záchranná služba. Hasiči rozebrali konstrukci garáže, požár lokalizovali v 14:59. Termokamerou dále vyhledávali skrytá ohniska a požár zlikvidovali v 17:21.

Jednotka hasičů města Jílové – Modrá, byla dnes krátce před 10. hodinou dopolední vyslána Krajským operačním a informačním střediskem k požáru komína v Jílovém, ulici Horská . Na místě se v době příjezdu nacházela městská policie. Na místo posléze dorazila i profesionální jednotka z Děčína, která se po domluvě velitelů vrátila zpět na základnu.

Na místě hasiči z Jílového provedli protipožární opatření a komínové těleso, ze kterého stále šlehaly plameny uhasili pískem a kominickým nářadím provedli jeho vyčištění. Jednotka se poté vrátila zpět na svou základnu.

Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda osobního a nákladního auta 3 km nad obcí Chřibská směrem na Českou Kamenici. K dopravní nehodě vyjela jednotka HZS ÚLK ze stanice Česká Kamenice. Srazilo se osobní auto s mixem na beton. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, hasiči mu poskytli před lékařskou pomoc.

Zdravotnická záchranná služba jej odvezla do nemocnice. Jednotka provedla protipožární opatření a zajistila havarovaný vůz proti úniku provozních kapalin. Na místo byla povolána Správa a údržba silnic.

Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda dvou osobních aut, z nichž jedno bylo převrácené na střechu a druhé v poli u Oseka ve směru na Duchcov. K dopravní nehodě vyjela jednotka HZS ze stanice Duchcov. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Vzala jej do péče Zdravotnická záchranná služba.

Hasiči provedli protipožární opatření, asistovali při naložení obou havarovaných vozů na odtah a uklidili místo nehody. Policie ČR během zásahu odkláněla dopravu.