Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Dvě hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín a dobrovolní hasiči Horní Žleb) vyjely k nahlášenému požáru u budovy školky v ulici Weberova v Děčíně, na Letné. Podle oznámení vycházel kouř ze sklepa.

Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k zahoření odpadu pod schodištěm. Požár byl v těžko přístupném místě. Hasiči se museli k ohni doslova probourat. Příčina je v šetření, na místo přijel vyšetřovatel požárů.

Celkem tři hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín, dobrovolní hasiči Staré Město a drážní hasiči Ústí nad Labem) vyjely k nahlášenému požáru drážního domku v Březové ulici v Děčíně.

Po příjezdu bylo zjištěno, že byl v domě rozdělán menší oheň bezdomovcem. K místu také přijela hlídka PČR. Podle informací nedošlo k žádné škodě. Jednotka dobrovolných hasičů byla odvolána během výjezdu, profesionální hasiči předali následně místo drážním kolegům.

Dobrovolní hasiči z Horního Žlebu a Starého Města vyjeli v sobotu v 11:28 k záchraně osob z vody. Podle oznámení došlo při plavbě na kánoi k následnému pádu dvou osob do Labe.

Po příjezdu bylo zjištěno, že neopatrností a následným nárazem do červené bójky došlo k pádu dvou osob do řeky. Hasiči zjistili, že obě osoby jsou již na břehu a k místu jede záchranná služba. Hasiči provedli odchyt a vylovení plavidla. Podle informací byl v kánoi otec (ročník 71) a jeho syn (9 let). Pomoc zavolal kapitán výletní lodi, která zrovna plula kolem místa pádu.

Tři profesionální a dvě dobrovolné hasičské jednotky vyjely k vyproštění zavalené osoby z výkopu. Před příjezdem jednotek IZS se podařilo stavebním dělníkům zavaleného kolegu vyprostit a následně zahájit resuscitaci.

Zasahující hasiči pokračovali v resuscitačních úkonech až do příjezdu Zdravotní záchranné služby. Po deseti minutách resuscitačních prací se podařilo dělníka oživit. Následně byl po stabilizaci ZZS přepraven k ošetření do nemocnice.