Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Dne 15.10. v 18:37 bylo na linku tísňového volání HZS Ústeckého kraje oznámeno, že v Palackého ulici v Jirkově okres Chomutov se z půdy kolem komína kouří.

K požáru vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Chomutov, dobrovolná jednotka z Jirkova a železniční podniková jednotka Chomutov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří saze v komíně rodinného domu. Hasiči saze srazili kominickým nářadím. Požár zlikvidovali v 19:35.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří ve sklepě hotelu Slunce na Masarykově náměstí v Podbořanech okres Louny. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Podbořany a dobrovolné jednotky z Vroutku a Podbořan.

Hořel kompresor po elektrickém zkratu. Jeden člověk se nadýchal kouře a byl odvezen Zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem v 19:10 a prostory odvětrali přetlakovou ventilací.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří saze v komíně jednopatrového rodinného domku v ulici Na Vidouli v Třebívlicích na Litoměřicku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Lovosice a dobrovolné jednotky z Třebívlic a Libčevsi.

Komín byl uvnitř celý žhavý a ucpaný. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Nasadili přetlakovou ventilaci, komín rozebírali od půdy dolů. Požár lokalizovali v 13:51.

Majitelce, která nepředložila doklad o revizi spalinových cest, byla uložena bloková pokuta.