Neděle 8. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů HZS Podbořany vyjela na dopravní nehodu osobního vozu opět k obci Blšany a opět vozidlo na střeše. Tentokrát se nehoda stala v blízkosti křižovatky u sv. Václava. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o jedno osobní vozidlo na střeše opět mimo komunikaci a řidič bez zranění je venku z vozidla.

Provedli zajištění a osvětlení místa dopravní nehody i úklid úniku ropných produktů za použití sorbentu.

Jednotka HZS Podbořany vyjela na dopravní nehodu jednoho osobního vozu na silnici Blšany směr Očihov. Na místě zjištěno, že se jedná o osobní vozidlo mimo komunikaci a na střeše, kdy osádka je již mimo vozidlo a oba jsou lehce zraněni.

Hasiči provedli předlékařskou pomoc a zajištění vozidla proti vzniku požáru. Po otočení vozidla na kola byl proveden úklid následků dopravní nehody. Na místě ZZS Podbořany a PČR Louny. Viz foto.

Jednotka HZS ÚK ze stanice Litvínov a dobrovolná jednotka z Brandova vyjely do ulice Rudé armády v Brandově, kde hořel odpadkový kontejner a žárem byl poškozen přívod plynu. Hasiči požár zlikvidovali v 2:09. Unikající plyn se nedařilo zastavit. Ze dvou okolních domů bylo evakuováno 16 lidí, ulice byla uzavřena.

Evakuovaným bylo poskytnuto přístřeší ve stanici dobrovolných hasičů. Na místo byla povolána plynařská pohotovost, která únik zastavila. Hasiči měřili koncentraci v ovzduší. V 3:21 se evakuovaní lidé vrátili do svých domovů.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár střechy domu v Prunéřově okres Chomutov. K požáru třípatrové budovy vyjelo sedm hasičských jednotek. Hořela izolace mezi sádrokartonem a střešní konstrukcí a dřevěná konstrukce.

V domě nebyli lidé. Hasiči vyřízli otvor ve střeše a konstrukci rozebrali. Požár lokalizovali v 11:51 a zlikvidovali v 12:08. Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno že kolem komínu samoty naproti nádraží v obci Býčkovice, okres Litoměřice, se kouří. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litoměřice. Hasiči sráželi hořící saze z komínu a u kotle je vybírali. Podle majitelky domu se kouřilo v jedné z místností z podlahy.

Dřevěná podlaha byla odkryta a bylo kontrolováno, zda nehoří trám. Podlaha ani trám požárem zasaženy nebyly. Komín je prasklý. Požár byl zlikvidován v 8:30. Majiteli domu bylo místo zásahu předáno s poučením o zákazu topit do kontroly komína odbornou firmou.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří rodinný dům v obci Peruc – Pátek na Lounsku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Louny a dobrovolné jednotky z Koštic, Veltěží, Postoloprt, Černčic a Slavětína. Domek byl požárem zasažen celý.

Hasiči požár lokalizovali v 7:25. Na místo byla dovezena termokamera. Hasiči rozebírali konstrukce domu a dohašovali jednotlivá ohniska. Škoda byla majitelem předběžně odhadnuta na 2,5 miliónu Kč. Dozor nad požářištěm převzala dobrovolná jednotka ze Slavětína.