Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

V neděli, kolem 11. 30 hodin, došlo na silnici II. třídy č. 225 k tragické dopravní nehodě. Ve směru od obce Chbany na Libočany, na přímém úseku vozovky, vjel řidič (70. ročník) osobního automobilu zn. Škoda Octavia z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Při nehodě utrpěl mnohačetná zranění neslučitelná se životem, jímž na místě podlehl. Nehoda je v dalším šetření lounských kriminalistů.

Na silnici 3. třídy ve směru od obce Předonín na Roudnici nad Labem řidič motocyklu jedoucí po rovném úseku vozovky narazil do boku nákladního vozidla, které v tu dobu stálo šikmo přes vozovku a couvalo na místo ležící mimo komunikaci. Při střetu utrpěl řidič motocyklu i se svou spolujezdkyní zranění neslučitelná se životem.

Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a dechová zkouška na alkohol proběhla s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření. Na místě zasahovali místní profesionální a dobrovolní hasiči, osvětlovali místo nehody pro policejní vyšetřování a následně uklidili komunikaci.

Jednotka HZS ze stanice Šluknov a dobrovolné jednotky z Velkého Šenova a Mikulášovic vyjely k požáru traktoru u Mikulášovic. Požár zachvátil traktor, který sekal trávu na louce u železniční tratě. Plameny se šířily z prostoru pod kabinou.

Řidič se snažil požár uhasit hasícím přístrojem, ale plameny zachvátily celý traktor. Hasiči požár lokalizovali v 13:48. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci traktoru. Zástupce majitele odhadl výši škody na 2 miliony Kč.