Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

V bývalém objektu Clubu N-JOY v Mostě zasahuje jednotka profesionálních hasičů. Ta byla na místo povolána kvůli odčerpávání vody ze zatopeného sklepení, kde se nachází i právě zmíněný klub. Podle pracovníků nákupního střediska na Moskevské ulici je ve sklepě přibližně 1,5 metru vody.

S největší pravděpodobností jde o podzemní spodní vodu. Klub je v současné době podle správce objektu uzavřený a má v něm probíhat rekonstrukce. Přivolaní hasiči na místě nasadili vodní elektrická čerpadla, kterými vodu ze sklepení odčerpávají do nedaleké kanalizace.

Dvě hasičské jednotky vyjely k dopravní nehodě osobního auta v Jiřetíně pod Jedlovou – Lesném. Auto se převrátilo do potoka. Při nehodě byli dva lidé zraněni, odvezla je Zdravotnická záchranná služba. Hasiči položili na místo dvě norné stěny k zachytávání provozních látek uniklých do vody z havarovaného vozidla.

Po vyproštění auta z potoka místo uklidili a vodní hladinu zasypali sorbentem. Norné stěny pak několikrát kontrolovali a sorbent vyměnili. Na místě byl zástupce Povodí Ohře.