Neděle 22. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Ústecký kraj

Dobrovolní hasiči z Jílového-Modré vyjeli k akutnímu otevření uzavřených prostor do ulice Nádražní v Jílovém. Po příjezdu na místo zasahovala již PČR. Hasiči se za asistence policie dostali do bytových prostor přes okno.

Důvod zásahu bylo oznámení sousedů, že delší dobu neviděli staršího muže a bojí se o jeho zdraví. Po vniknutí do prostor hasiči zjistili, že v bytě nikdo není, ale je zde zapnut vařič. Místo bylo následně předáno PČR a hasiči se vrátili zpět na základnu. Na místo také přijeli strážníci MP Jílové.

Na linku tísňového volání bylo v oznámeno, že v Martiněvsi na Kamenném dvoře ve starém statku hoří. Oznamovatel viděl z místa šlehat plameny. Na místo okamžitě vyjely tři hasičské jednotky (profesionální hasiči z Děčína, dobrovolní hasiči z Horního Žlebu a Jílového-Modré).

Jako první přijela na místo MP Jílové. Strážníci zjistili, že je na místě oznamovatel, který hlídce ukázal přesné místo. Ve starém objektu hořel travní porost. Hasiči následně provedli uhašení a zajistili důkladné prolití místa a okolí vodou.